Eitminiskiu-gimnazija-back

PAGALIAU SUSITIKOME!


Rugsėjo 27-spalio 1 dienomis įvyko ilgai lauktas tarptautinio projekto ERASMUS+ „CONNECT-ENJOY MOUNTAINS & LEARNING OUTDOORS“ dalyvių susitikimas. Lipari (Italija) mieste susitiko Italijos, Slovėnijos, Kroatijos ir Lietuvos partnerių komandos, deja, dėl Covid-19 sąlygų gyvame susitikime dalyvauti negalėjo Turkijos komanda. Eitminiškių gimnazijai atstovavo trys IIG ir IVG klasių mokiniai ir dvi pedagogės.

Pirmąją susitikimo dieną projekto dalyviai susipažino bei pristatė savo šalis, mokyklas pakviesdami virtualiai pasigrožėti kraštovaizdžiu. Kitą dieną Italijos komanda pakvietė visus smagiai vykti į įspūdingą Vulkano salą. Sužinojome, kad tai maža vulkaninė sala Tirėnų jūroje. Antros dienos įspūdžius pakeitė dar viena nepakartojamai nuostabi diena – aplankytos ir pažintos dvi salos: Panarėja ir Strombolis. Įdomu buvo sužinoti, kad Panarėja – antra pagal mažumą sala Lipario salyne. Joje visus metus gyvena apie 280 gyventojų, o vasarą atvyksta daug turistų. Panarėjoje yra neaktyvus 3,4 km² ploto ugnikalnis, karštosios versmės. Populiarus šią mažytę salą lankančių turistų užsiėmimas yra nardymas akvalangu, ypač prie sudužusių laivų tarp pakrantės uolų. Kita sala – Strombolis – garsėja nuolatiniu aktyvumu: jau mažiausiai 2000 metų krateriai nuo kelių minučių iki kelių valandų intervalais su nedideliais sprogimais nuolatos į keliasdešimties– kelių šimtų metrų aukštį išmeta piroklastines bombas, pelenus, šiek tiek lavos. Kadangi sunku apskaičiuoti galimus išsiveržimus, ši teritorija tapo neprieinama turistams. Priešpaskutinę projekto dieną visų tarptautinio projekto dalyvių laukė pažintis su Lipario miestu. Smagiai bendraudami autobusu vykome į tūkstantmečio tradicijas skaičiuojantį vynuogyną, kuriame susipina skonis, saulė, vėjas ir jūra. 350 metrų virš jūros lygio ramiame senovės Kaolino karjere sukurtas ambicingas vynininkystės ir kraštovaizdžio projektas. Apsilankėme kaparėlių augintojų ūkyje, gilinomės į auginimo subtilybes bei ragavome sūdytų kaparėlių. Paskutinę projekto dieną organizatoriai surengė ,,Kahoot“ viktoriną, siekdami sužinoti, ar kitų šalių atstovams pavyko pažinti Eolų salyną ir pagilinti žinias apie Italiją. Iškilmingo atsisveikinimo metu visiems buvo įteikti dalyvio pažymėjimai bei simbolinės dovanėlės.

Malonu žinoti, kad Eitminiškių gimnazijos mokiniai šio susitikimo metu suspėjo užmegzti asmeninius ryšius, susirado draugų ir nuoširdžiai džiaugiasi atsiradusia galimybe artimiau pažinti vieni kitus. Nekantraudami laukiame kitų kelionių ir susitikimų Kroatijoje, Slovėnijoje, Turkijoje ir Lietuvoje.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104

Naujausi įrašai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content