Eitminiskiu-gimnazija-back

TARPTAUTINĖS EDUKACIJOS DIENOS MINĖJIMAS


Eitminiškių gimnazijoje vyko netradicinės pamokos Tarptautinės edukacijos dienos minėjimo proga. Socialinė pedagogė kartu su 5-8, I-IIG klasių mokiniais kalbėjo apie mokymosi svarbą ir naudą. Suteikė daugiau informacijos apie teisę į mokslą. Aptarė kiekvienam prieinamas galimybes į švietimą.

Auklėjimas, švietimas ir rodomas pavyzdys daro įtaką žmogaus elgesiui bei vertybėms. Taip kuriama tvaresnė, įtraukesnė ir taikesnė ateitis, tinkamai pritaikant studijų ir darbo sąlygas ir didinant studijų prieinamumą.

Netradicinės pamokos metu virtualiai aplankė Lukiškių kalėjimą. Apžvelgė lavinimosi svarbą iš nuteistųjų perspektyvos. Galbūt švietimas padėtų jiems tobulėti, adaptuotis visuomenėje ir susirasti darbą po bausmės atlikimo. Mokymasis galėtų paskatinti juos keistis, šviestis ir naudingai praleisti laiką kalėjime.

Taip pat buvo pristatytas Vytauto Didžiojo universitetas. Kadangi VDU yra pirmoji iš Lietuvos aukštųjų mokyklų, kuri pradėjo rūpintis žmonių su negalia įtrauktimi į visuomenę aukštojo mokslo dėka. Universitetas puoselėja lygybės ir nediskriminavimo kultūrą ir siekia tinkamai pritaikyti studijų ir darbo sąlygas visiems bendruomenės nariams.

Mokiniai dalyvavo praktinėje veikloje ,,Surink Lietuvą“. Pasitikrino savo žinias apie Lietuvos miestų išdėstymą žemėlapyje.

Nenustokime mokytis, tobulėti ir išlikti žingeidūs.

Su Tarptautine edukacijos diena!

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Naujienų archyvas

Skip to content