Eitminiskiu-gimnazija-back

KOVOS PRIEŠ PREKYBĄ ŽMONĖMIS DIENOS MINĖJIMAS


Spalio 18-20 d. Eitminiškių gimnazijoje vyko Europos Sąjungos kovos su prekyba žmonėmis dienos minėjimas. Gimnazijos socialinė pedagogė E. Boban netradicinės pamokos metu 5-8, IG klasių mokiniams pristatė šios dienos minėjimo svarbą. Atkreipė dėmesį į pagrindines prekybos žmonėmis formas. Žiūrėjo edukacinį filmą ,,Viskas bus gerai“. II-IVG klasių mokiniai kartu su socialine pedagoge dalyvavo renginyje Nemenčinės daugiafunkciniame kultūros centre. Renginys buvo skirtas šios dienos minėjimui.

Prekyba žmonėmis – tai procesas, kurio metu įtraukti asmenys yra išnaudojami siekiant gauti ekonominės naudos. Tai yra sunkus nusikaltimas bei žmogaus teisių pažeidimas. Pagal savo pelningumą – tai antras pasaulyje nusikaltimas po prekybos narkotikais. Europos Sąjungos duomenimis, prekybos žmonėmis mastai nuolat auga. Taip pat kinta prekybos žmonėmis formos.

Šios dienos minėjime mokiniams pateikta aktuali informacija apie prekybos žmonėmis pavojus. Netradicinės pamokos ir renginio metu mokiniai buvo raginami būti budriais, bei pastebėti, atpažinti kitus, pakliuvusius į bėdą. Jie išgirdo naudingų patarimų, kokių priemonių imtis, siekiant apsisaugoti nuo prekybos žmonėmis pavojų.

Remdamiesi tarptautinės migracijos organizacijos sukurtu trumpametražiu meniniu filmu ,,Viskas bus gerai“ skatina pastebėti, kaip kinta žmonių išnaudojimo formos ir kodėl prekybos žmonėmis aukomis šiandien gali tapti tiek vyrai, tiek moterys, net vaikai.

Have any Question or Comment?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104

Naujausi įrašai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content