Eitminiskiu-gimnazija-back

SUSIPAŽINIMAS SU POLICIJOS PAREIGŪNO PROFESIJA


Spalio 10 d. Eitminiškių gimnazijos ir spalio 20 d. Eitminiškių gimnazijos Ažulaukės skyriaus 1-4 klasių mokiniams rytas prasidėjo neįprastai. Pamoką vedė ne mokytoja, o policijos pareigūnė. Pamokos metu vaikai susitiko su Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės atstove Liudmila Čeponiene. Susitikimo metu pateikė įdomių faktų apie policininko profesiją, pasakojo apie savo darbą, pareigūno profesijos svarbą. Pristatė policininko nešiojamą amuniciją. Leido palaikyti ir iš arčiau apžiūrėti antrankius, guminę policininko lazdą, policininko ginklą, parodė turimas tikrų šovinių apkabas.

Liudmila Čeponienė minėjo, kad policininko darbas reikalauja ne tik geležinės kantrybės, nes dirbti tenka su įvairių socialinių sluoksnių, įsitikinimų ir pažiūrų žmonėmis, bet ir drąsos, budrumo, gero fizinio pasirengimo, ištvermės, atsakomybės. Akcentavo, kad darbas įdomus, nemonotoniškas, pasidalijo įdomia informacija ir įspūdžiais iš darbo patirties.

Pabaigoje pareigūnė mokiniams priminė saugaus eismo, saugaus elgesio taisykles tamsiuoju bei dienos metu. Mokiniai sužinojo, kaip apsisaugoti nuo eismo įvykių ir kodėl reikalingi atšvaitai, kaip išvengti pavojų kelyje, kaip ir kur turėtų kreiptis pagalbos, jei jos prireiktų. Vaikai turėtų suprasti, kad saugumas priklauso nuo jų pačių. Todėl skatinamas atsakingas požiūris į savo ir kitų saugumą kelyje. Atkreiptas ypatingas dėmesys, kaip elgtis su nepažįstamais žmonėmis. Labai svarbu nekalbėti ir nesėsti į nepažįstamojo automobilį. Būkime budrūs ir saugūs.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104

Naujausi įrašai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content