Eitminiskiu-gimnazija-back

PAŽINKIME SAVO KRAŠTĄ


Eitminiškių gimnazijoje birželio 13-16 d. vyko stovykla. Pirmą stovyklos dieną stovyklautojai žygiavo pas bitininką Kazimierą, kuris vaikams ne tik papasakojo apie bitučių gyvenimą, bet ir buvo paruošęs įvairių estafečių. Vaikai traukė virvę, perdėliojo iš vieno kibiro į kitą žuvytes, čiuožė linu.

Antrą dieną vaikai mėgavosi druskos magija. Sužinojo apie druskos istoriją, tyrė druskos savybes, spalvotų kreidelių pagalba pasigamino spalvotos druskos ir suvenyrą iš jos.

Trečią dieną stovyklautojai aplankė Jurkiškio upelio pažintinį taką. Upelio vagoje guli valstybės saugomas gamtos paveldo objektas – Jurkiškio akmuo, turintis dar ir „Puntuko vaiko“ vardą, kurio apimtis siekia 5 metrus. Vėliau Dubingių žirgyne grožėjosi Japoniško sodo augalais, pasivaikščiojo po mini zoologijos sodą, kuriame išvydo kupranugarius, alpakas, stručius, mini arkliukus ir ožkytes, triušiukus ir dar daug įvairių gyvūnų bei paukščių. Išvyką į Dubingių žirgyną vainikavo jodinėjimas žirgais vidaus manieže. Tą dieną vyresni vaikai liko nakvoti mokykloje. Leido didelius muilo burbulus, kepė skautišką duonelę, virė troškinį, žiūrėjo naktinį filmą.

Ketvirtoji stovyklos diena prabėgo Europos parke, kur dalyvavo orientaciniame žaidime, kurio metu grupėmis pasiskirstę dalyviai užuominų vedami skubėjo nuo skulptūros prie skulptūros ir ieškojo dėlionės detalių. Sudėjus dėlionę paaiškėjo slaptažodis, kuris nuvedė prie laimėjimo – paslėpto „lobio“. Netruko prabėgti tos keturios dienos, kurios buvo pilnos naujų įspūdžių, atradimų ir nuoširdaus bendravimo.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104

Naujausi įrašai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content