Eitminiskiu-gimnazija-back

NETRADICINĖ KARJEROS DIENA „ŽVILGSNIS Į PROFESIJŲ PASAULĮ“


Birželio 16 d. Eitminiškių gimnazijoje vyko netradicinė diena ,,Žvilgsnis į profesijų pasaulį“.

Įgyvendinant ugdymo karjerai programą Eitminiškių gimnazijoje, į mokyklą atvyko kviestiniai svečiai. Medicinos mokslų studentas, būsimasis daktaras bei sertifikuotas treneris Augustinas Rukas ir antro kurso žurnalistikos mokslus studijuojanti studentė, vyriausioje rinkimų komisijoje dirbanti Marta Kraujelytė.

Augustinas Rukas apsilankymo metu aptarė su mokiniais sveikos gyvensenos svarbą, tinkamo dienos režimo pasirinkimą. Diskutavo apie mitybos plano bei sporto programos sudarymą, apie asmenines ir grupines treniruotes. Pristatė medicinos mokslų sritį, pasidalino savo ateities planais, tapus medicinos daktaru.

Marta Kraujelytė supažindino su šiuolaikinės žiniasklaidos veiklos principais ir funkcijomis, suteikė žurnalistikos teorijos žinių ir pateikė praktinių įgūdžių. Supažindino su profesinių tikslų, siekiamos komunikacijos internete ir socialiniuose tikluose, ypatumais. Akcentavo saugumo bei privatumo žurnalistiniame darbe problematiką.

Šią dieną 5-8, I-IIIG klasių mokiniai įsitraukė į aktyvias veiklas, susijusias su profesiniu orientavimu. Mokiniai rengė madų šou, pristatė savo praktinių darbų pristatymus, atskleidė savo asmeninius gebėjimus kurti, planuoti, įgyvendinti, parodyti rezultatą ,,čia ir dabar“. Demonstravo drabužių dizainerių, vizažistų bei šukuosenų kūrėjų gebėjimus. Projektavo ir konstravo kūrybinius darbus iš makaronų. Darė papuošalų, daiktų laikymo ir dovanų dėžutes, pieštukines. Atliko medžio pirografiją (deginimą), gamino emblemas su gimnazijos logotipu. Išbandė save inžinerijos, meno srityse, konstravo. Šios dienos aprangos kodas – įvairių profesijų apranga, todėl mokiniai parodė savo kūrybingumą dėvint pasirinktų profesijų drabužius. Demonstravo turimą profesijos amuniciją ir tai profesijai skirtus daiktus.

Aktyviai dalyvaujantys mokiniai karjeros dienoje gavo padėkas, už prizines vietas buvo įteikti diplomai ir simbolinės dovanėlės.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104

Naujausi įrašai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content