Eitminiskiu-gimnazija-back

METODINĖ – PRAKTINĖ KONFERENCIJA „PROJEKTAS KAIP METODAS LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS PAMOKOSE“


Šių metų balandžio 16 d. Eitminiškių gimnazija pakvietė regioninių mokyklų lietuvių kalbos ir literatūros mokytojus ir jų mokinius į metodinę – praktinę konferenciją „Projektas kaip metodas lietuvių kalbos ir literatūros pamokose“. Konferencijos tikslas – skatinti mokinius domėtis gimtąja kalba ir literatūra, suteikti galimybę lietuvių kalbos ir literatūros mokytojams bendradarbiauti, skleisti pedagoginę patirtį ir keistis vertingomis idėjomis.

Savo vykdytus projektus pristatė Juodšilių „Šilo“, Lavoriškių ir Eitminiškių gimnazijos mokiniai. Po Lietuvą rašytojų pėdsakais pakvietė pakeliauti Juodšilių „Šilo“ gimnazijos mokiniai, pristatydami projektą „Literatūrinis įvairių epochų žemėlapis“ (mokinius ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė J. Gumbrevičienė ir vyresnysis geografijos mokytojas P. Balesinovas). Lavoriškių gimnazijos mokiniai, kuruojami vyresniosios lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos O. Symonovičienės, supažindino su lietuvių etnografija bei istorija pristatydami du projektus: „Velykų tradicijos“ ir „Pilkapiai“. Eitminiškių gimnazijos mokiniai parengė ir pristatė projektą „Knyga mano kasdienybėje“ (mokinius ruošė vyresnioji lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja J. Juškienė bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė R. Česnytė) ir paskatino jaunuosius skaitytojus susimąstyti apie knygos svarbą dabartiniame medijų ir technologijų kupiname gyvenime. O Eitminiškių gimnazijos pristatymas „Perkeltinė pasakos reikšmė ir jos atgarsiai šiuolaikiniame pasaulyje“ (darbo vadovės: vyresnioji lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja J. Juškienė bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė R. Česnytė) konferencijos dalyvius nukėlė į vaikystės fantazijų pasaulį ir padrąsino daugiau svajoti.

Džiugu, kad ši metodinė – praktinė konferencija pamažu tampa tradicija, skatinanti ir mokytojus, ir jų mokinius ieškoti kuo įvairesnių būdų bei formų, kad lietuvių kalbos ir literatūros pamokos taptų įdomesnės.

Silvija
Aronas

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104
2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content