Eitminiskiu-gimnazija-back

SMALSŪS, KŪRYBINGI IR IŠTVERMINGI


Prieš mokinių rudens atostogas Eitminiškių gimnazijos 2,4 klasių mokiniai su mokytoja Jolita leidosi į kupiną nuotykių ir linksmybių kelionę. Pirmiausia keliavo po egzotiškąją Mezozojaus erą, kurioje viešpatavo didžiausi ir galingiausi gyvūnai – dinozaurai. Mokiniai ne tik kalbėjosi, ieškojo informacijos apie šiuos įspūdingus gyvūnus, bet, gavę dinozauro kiaušinius, į rankas paėmę plaktukus bei kaltus, trumpam tapo paleontologais. Kokie džiaugsmo šūksniai skambėjo išvydus embrionus!

Kita stotelė – Dubingių piliavietės pažintinis takas. Pasigrožėję nuo piliakalnio atsiveriančiais puikiais vaizdais pradinukai keliavo į Dubingių biblioteką, kur dalyvavo kūrybinėje laboratorijoje ,,Ryšiai ir rekonstrukcija“ su Cliodhna Noonan, Airija ir Joeri Wens, Flandrija bei ,,Teatriuko“ aktore Dalia Mikoliūnaite. Čia vaikai ne tik gamino namukus, bet ir klausėsi įvairių muzikos garsų, šoko, dainavo, bendraudami tobulino anglų kalbos žinias, kalbėjosi su Molėtų ,,Kunigaikščių Radvilų“ draugovės skautais. Šis susitikimas buvo Tarptautinio teatro festivalio mažiesiems ,,Labas“ dovana.

Bibliotekininkė, atsidėkodama už aktyvų dalyvavimą, padovanojo vaikams šakotį. Prieš grįždami į mokyklą mokiniai dar išbandė kalnų dviračius. Kadangi jais važinėti visiems labai patiko, pavasarį nutarė Dubingiuose organizuoti dviračių žygį. Vakare mokykloje, pasistiprinę šeimyninėmis picomis (kurias suorganizavo Liepos mama), vaikai žaidė slėpynes, pasakojo savo nuotykius, patirtus vasaros stovyklose, sekė šiurpes… O ryte dar vyko pasakos ,,Ropė“ incenizavimas, kurią mokinukai vaidino kelis kartus.

Praturtėję naujomis patirtimis, įspūdžiais, gražia bendryste, antrokai ir ketvirtokai atsisveikino iki kito nuotykio.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104
2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naujienų archyvas

Skip to content