Eitminiskiu-gimnazija-back

ATVIRŲ DURŲ DIENA POLICIJOS KOMISARIATE


Gegužės 12 d. IIG, IIIG klasių mokiniai kartu su gimnazijos socialine pedagoge Elena Boban lankėsi atvirų durų dienoje Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Mokiniai susipažino su policininko profesija, galėjo pamatyti policininkų kasdienį darbą, naudojamą techninę įrangą bei ekipuotę. Daug dėmesio sulaukė Viešosios tvarkos valdybos specialiosios parengties skyriaus pareigūnų suvaidinta sulaikymo operacija.

Lietuvos policijos mokyklos ir Mykolo Romerio universiteto atstovai plačiau pristatė policininko profesiją, kalbėjo apie teisės ir policijos veiklą, stojimo ir studijų galimybes universitete. Akcentavo, kad policininko profesija yra sunki, reikalaujanti daug fizinės ir dvasinės tvirtybės, todėl rekomenduotų rinktis šią profesiją fiziškai aktyviems, ryžtingiems ir protingiems žmonėms. Mokiniai sužinojo, kokį kelią turi nueiti žmogus, kuris iš pradžių tik svajoja tapti policijos pareigūnu, o vėliau tos svajonės atkakliai siekia.

Atvirų durų dienos dalyviai susipažino su operatyvaus valdymo veikla. Dalyvavo tarnybų įrangos pristatyme, bendravo su kinologais ir jodinėjo žirgais. Įstaigų atstovai atskleidė savo darbo subtilybes, leido apžiūrėti policijos naudojamas transporto priemones, ginkluotę, šarvuotį, specialiąsias priemones. Netrūko norinčių pasėdėti už policijos automobilio vairo. Pabaigoje apsilankymas Lietuvos policijos muziejuje paliko gerus prisiminimus.

Elektroninis paštas

Partneriai

https://eitminiskiugimnazija.lt/?page_id=104
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Naujienų archyvas

Skip to content